Home Klussen in huis In 5 stappen en binnen in 1 dag een nieuwe trap plaatsen! 

In 5 stappen en binnen in 1 dag een nieuwe trap plaatsen! 

DELEN

Er zijn diverse manieren en trends in traprenovatie waarmee je jouw trap snel en eenvoudig kunt omtoveren tot een prachtige eyecatcher. Ga je binnenkort een trap renoveren maar heb je een beetje hulp nodig?  Maar je bent wel een echte klusser? We maken het je makkelijk in 5 stappen!

Stap 1: Trapbekleding kiezen 

Voor elk interieur bestaat de perfecte trapbekleding. Is een klassieke houtlook echt iets voor jou? Kies dan voor een eikenhouten traprenovatie. Of toch liever een stoere trap? Ontdek dan de mogelijkheden met betonlook traprenovatie, dé nieuwste trend in trapbekleding. Naast een houten- en een betonlook traprenovatie kun je ook kiezen voor vinyl of laminaat.  Laminaat wordt veel toegepast bij het renoveren van een trap. Lees hieronder meer hoe je binnen één dag een laminaat traprenovatie kunt realiseren. 

Stap 2: Voorbereiding en benodigdheden 

Bepaal eerst welk model en bereken hoeveel overzettreden je nodig hebt. Heb je ook een draai in je trap? Bereken dan naast het aantal rechte treden ook het aantal treden voor de draai van de trap. 

Om de overzettreden goed te kunnen bevestigen moet de ondergrond schoon en vlak zijn. Verwijder de oude trapbekleding en de lijmresten met een scherp plamuurmes en schuur de treden met een schuurmachine. 

Stap 3: Inmeten 

Plaats de trapspin met de juiste afstandhouders op de trap en zet deze met twee schroeven vast. Meet met de trapspin het formaat van je huidige traptreden op en zaag met de nieuwe traptreden uit.  

Stap 4: Op maat zagen 

Nu je de exacte maten weet kun je de nieuwe overzettreden op maat gaan zagen. Gebruik hiervoor een decoupeerzaag. Controleer vervolgens of de overzettrede overal goed past voor je het gaat plaatsen. 

Stap 5: Traptreden plaatsen 

De op maat gemaakte traptreden kan je nu gaan plaatsen en bevestigen met montagelijm. Begin bij het begin, bij de bovensteden trede om zo niet in de knoei te komen en werk het mooi af!

[Totaal: 3    Gemiddelde: 3.7/5]